Çerkez Tavuğu akşam yemeklerinde yemek masasına yakışan, tavuk sevmeyen birinin bile beğenerek yiyebileceği lezzetli bir tarif. Üstelik çok da kolay!
Denerseniz sizin de vazgeçilmezler listenize ekleneceğini düşünüyorum :) O yüzden hemen konuya gireyim.
Malzemeler
2 parça tavuk göğsü
1 kase yoğurt
2-3 kaşık mayonez
2 diş sarımsak
İstenilen miktarda tuz
Dövülmüş ceviz içi
Dere otu
2 parça tavuk göğsü
1 kase yoğurt
2-3 kaşık mayonez
2 diş sarımsak
İstenilen miktarda tuz
Dövülmüş ceviz içi
Dere otu
Öncelikle tavukgöğsünü suda haşlayalım.Tavuk göğsü haşlanırken yoğurt, mayonez, ceviz, tuz, doğradığımız dere otu ve rendelediğimiz sarımsağımızı genişçe bir kasedekarıştıralım.
Haşlanan tavukgöğsünü soğumasını bekledikten sonra ister ince ince elimizle parçalayalım istersek de bıçakla doğrayalım. Ben bıçakla doğramayı tercih ettim çünkü bu şekilde hem daha çabuk hem de daha ince doğramak mümkün oluyor.
Hazırladığımız yoğurtlu-mayonezli karışıma tavuğu ekleyip iyice karıştıralım.
Servis etmeden hemen önce cipsimizi paketinde ezip çerkeztavuğunun üzerinde dökelim.
Bu işlemi daha önceden yaparsak cipsler yumuşuyor ve özelliğini yitiriyor, O yüzen tüketeceğiniz kadarına eklerseniz daha iyi olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder